زیر پوست حوزه

شنیده شده است علاقمندانی که نتوانسته اند در آزمون کتبی ورودی حوزه علمیه شرکت کنند می توانند با مراجعه به مدرسه مورد نظر و با موافقت مدیر مدرسه پذیرش شوند البته بشرط معدل نسبتا خوب و قبولی در آزمون شفاهی.
افزودن نظر » ادامه مطلب...
اخبــار حــوزه

*آیت الله سید محمد موسوی نژاد (متولد دهم دیماه سال 1310 هجری شمسی) در مشهد به دنیا آمد پس از گذراندن دروس مقدمات و سطح و چند سالی درس خارج فقه و اصول شیخ هاشم قزوینی، شیخ مجتبی قزوینی، آیتالله میلانی، میرزاجوادآقا تهرانی و آیت الله مروارید حاضر شد سپس برای ادامه تحصیل به نجف اشرف هجرت کرد و در دروس مانند آیتالله العظمی خوئی و آیت الله العظمی شاهرودی شرکت کرد. *وی در سال 1349 به توصیه، حمایت و راهنمایی میرزاجوادآقا تهرانی مدرسه علمیهای در انتهای کوچه چهارباغ برای تربیت و تحصیل طلاب به سبک و سیاق متفاوت و منحصر به راه انداخت. طلاب فاضل و برجستهای تحت مدیریت مستقیم ایشان در این مدرسه که بعدها به نام ایشان شهرت یافت مدارج علمی حوزه را در کنار درس اخلاق و عقاید و احکام گذراندهاند *توجه به مسائلی اخلاقی و معنوی، انس با آداب، ادعیه و قرآن و اهتمام به نماز شب و نوافل در کنار توجه گسترده وخاص به دروس در کنار تحقیق و تفحص و...
معرفی کتاب
«جریان یا جریانهای فکری در حوزه معاصر کداماند؟ ویژگیهای آنها کدامند؟ چه کسانی آنها را نمایندگی میکنند؟ مبانی فکری این جریانها چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ جریانهای فکری در حوزه معاصر در چه سطوحی فعالیت میکنند...
ادامه مطلب...
مصاحبه ورودی حوزه علمیه چگونه است؟
- توضیحات
- منتشر شده در جمعه, 17 خرداد 1392 16:32
روز مصاحبه ورود به حوزه علمیه دقیقا خاطرم است روز بسیار حساسی برایم بود، یکی از طلبه های با سابقه حوزه زنجان از من مصاحبه گرفت خیلی استرس داشتم البته نه از بابت سوالات، بیشتر از بابت اینکه مدتها بود که آرزوی ورود به حوزه را داشتم و با سوالات غیر قابل پیش بینی مصاحبه کننده، همه آرزوهای من میتوانست پودر شود، اما به هر ترتیب بخیر گذشت و طلبه شدیم البته طلبه ای که با من مصاحبه میکرد هم اکنون امام جمعه یکی از شهرها است و البته اندکی اختلاف فکری داریم شاید الان با خود بگوید کاش فلانی را قبول نکرده بودم، سعی میکنم در این کوتاه به اهم نکات مصاحبه ورودی حوزه اشاره کنم.
چرا مصاحبه حضوری؟ آزمون کتبی اگه چه در تعیین سطح علمی داوطلب میتواند کارگشا باشد اما در برخی از زمینه ها نظیر انگیزه و میزان علاقه داوطلب به دروس حوزوی و احیانا سلامت اخلاقی فرد نمیتوان به آزمون کتبی اکتفا کرد از این رو همه ساله حوزه های علمیه در کنار آزمون کتبی، آزمون شفاهی یا مصاحبه ای نیز برگزار میکند تا بتواند بر اساس معیارهای خود از میان شرکت کنندگان برای ورود به حوزه های علمیه دست به انتخاب زنند.
اما براستی چه سوالاتی پرسیده میشود؟
1-انگیزه ورود به حوزه: انگیزه ورود به حوزه یکی از مهمترین سوالات است اینکه چرا این شخص مانند دیگران به دانشگاه نرفته است چرا حاضر شده است با وجود مشاهده فشارهای اجتماعی بر طلاب و روحانیون در حوزه علمیه تحصیل کند، در واقع مصاحبه کننده بدنبال کشف انگیزه حضور در حوزه علمیه است و البته طبیعی است که از تجربه کافی نیز برخوردارند و میتوانند براحتی صداقت را تشخیص دهند. برای مصاحبه کننده مهم است که بداند این فرد بخاطر پیدا کردن شغل به حوزه علمیه نیامده است، بخاطر فرار از سربازی به حوزه نیامده است، اینکه با اجبار خانواده راضی به خواندن دروس حوزوی نشده است، از این رو مسائلی مانند حضور در حوزه برای رشد اخلاقی –فکری و تحصیل دروس حوزوی بخاطر خدمت به اسلام میتواند تعیین کننده باشد البته با توضیح منطقی و جزئی و بدور از کلی گویی و شعار دادن. البته میتوان انگیزه را از لحن سخن گفتن و غیره نیز براحتی فهمید.
2-علاقه به علوم اسلامی و حوزه و روحانیت: بسیار مهم است که داوطلب به دروس و علوم اسلامی علاقه داشته باشد اینکه مثلا کدام کتابهای اسلامی را خوانده است، برخی تصور میکنند با گفتن کتابهای شهید مطهری را خوانده ام کار تمام است و این در حالی است که ممکن است سوالات جدی تری مطرح شود از این رو بهتر است واقعا هر کتابی خوانده شده است همانها گفته شود سوال از فهم علاقه است و ممکن است لزوما ربطی به کمیت نداشته باشد، مسئله دیگر علاقه به روحانیت است اینکه از کجا با حوزه علمیه و روحانیت آشنا شده است و چگونه و از طریق چه کسی تشویق یا علاقمند به حضور در حوزه های علمیه داشته است، برخی از داوطلبان با زندگی بسیاری از علما آشنا هستند و از طریق خواندن کتابهای زندگانی آنان علاقه به حوزه پیدا کرده اند برخی از طریق طلبه های دیگر علاقمند شده اند و برخی دیگر از طریق دوستان طلبه شان و برخی دیگر از طریق امام جماعت مسجد محله و ... از این رو علاقمندی به حوزه و روحانیت از معیار های مهم است اینکه آیا میخواهی در آینده لباس روحانیت بپوشی؟ آیا تا آخر در حوزه علمیه ادامه تحصیل میدهی؟ اینکه چند روحانی موفق از نظر خود را نام ببرید همه اینها میتواند مشخص کننده علاقه یک فرد به نظام حوزوی باشد.
3-اخلاق و رفتار و پوشش: زی طلبگی برای حوزویان بسیار مهم است، زی طلبگی شامل اخلاق و رفتار و ارزشهایی است که انتظار میرود یک طلبه آن را رعایت کند از این رو معمولا به طرز رفتار داوطلب دقت میکنند نوع پوشش لباس ، مدل مو، اینکه موهای صورت بر اساس ملاکهای اسلامی و ارزشهای حاکم برفضای حوزه است یا نه؟ نوع حرف زدن رعایت ادب و احترام و...
4-سوالات دینی: در مصاحبه معمولا سوالات دینی در حد داوطلب پرسیده میشود معمولا از احکام نماز، روزه، طهارت و احکامی که مردم در زندگی روز مره با آن مرتبط هستند، البته ممکن است از مباحث اعتقادی یا اخلاقی نیز پرسیده شود اما در مجموع سوالات متوسطی خواهد بود و هدف آن است که آیا داوطلب طلبگی در حد عمل خود با معارف اسلامی آشنا است یا نه.
5-مسائل اجتماعی و سیاسی: با توجه به سطح داوطلب معمولا سوالات سیاسی- اجتماعی مطرح میشود تا دیدگاههای دواطلب سنجیده شود، بطور مثال از مناسبت ها سوال میشود، مثلا دوازدهم فروردین چه روزی است؟ هفت تیر چه حادثه ای روی داده است؟ یا اینکه در مورد ولی فقیه سوال میشود، یا اینکه نقش شورای نگهبان در قانون اساسی چیست؟ البته ممکن است در این بخش کمی هم اعمال سلیقه شود اما در مجموع بهتر است داوطلب در چارچوب دیدگاههای مشهور و قانونی سخن بگوید و از اظهار نظرهای نادر خودداری کند، از سوی دیگر برخی از آقایان به بعضی از اندیشمندان نظیر شریعتی، سروش، مجتهد شبستری، ملکیان و حتی بعضی از علما حساس باشند از این رو بهتر است از پرداختن به این دیدگاه ها خوداری شود.
6- سنجش استعداد: یکی از دغدغه های مسئولین حوزه این است که آیا داوطلب توان خواندن درسهای حوزوی را دارد یا نه؟ باید توجه داشت تعدادی از طلبه های پذیرش شده بعد از یکی دوسال در امتحانات حوزه قبول نمیشوند و بعد از مدتی به اجبار حوزه را ترک میکنند از این رو حوزه با توجه به سختی دروس دغدغه این را دارد تا افراد با استعداد متوسط یا متوسط به بالا پذیرش شوند از این رو ممکن است سوالاتی نیز در این زمینه طرح شود تا به اصطلاح سطح استعداد فرد سنجیده شود.
7-تحقیقات محلی: در مصاحبه حوزه از داوطلب در زمینه خانواده نیز سوال میشود، شغل پدر و اینکه خانواده چه مقدار مقید به مسائل دینی است، البته در زمینه خود داوطلب اطمینان حاصل شود کمتر به خانواده پرداخته میشود و خانواده تاثیر کمتری دارد اما به هر ترتیب داوطلبی که از یک خانواده روحانی یا مذهبی است ممکن است اولویت داشته باشد ، بعضی از مدارس علمیه در مورد داوطلب تحقیقات میدانی و محلی نیز انجام میدهند و البته اصل پذیرش است مگر آنکه تخلف اساسی در سابقه فرد وجود داشته باشد یا اینکه خانواده بسیار بدنام باشد که ممکن است مشکلاتی ایجاد شود.
توجه:
الف- این نکته ها در همه مدارس علمیه به یک شکل اجرا نمیشود بلکه بنابر سلیقه و ظرفیت مدرسه دنبال میشود اما معمولا همین دغدغه ها با سوالات مختلف از داوطلب پرسیده میشود.
ب- نکته دیگر اینکه معمولا کسانی که در آزمون کتبی قبول شده اند در مصاحبه شفاهی نیز قبول میشوند مگر آنکه مشکل شاخصی وجود داشته باشد از این رو آنچنان نگران شد.
مطالب توصیه شده
داوطلبان تحصیل غیر حضوری در حوزه علمیه بخوانند؟
مصاحبه ورودی حوزه علمیه چگونه است؟
خوشی ها و ناخوشی های زندگی با یک طلبه
تغییرات سبک زندگی طلبگی با حفظ هویت طلبگی
طلبه ها در حوزه چه کتابهایی می خوانند؟
گزارشی از بازار لباس طلاب و روحانیان
زمینه های نوگرایی در حوزه علمیه قم
طلبه های موتور سوار
طلبه های جوان و باتلاقی بنام پایان نامه
طلبه ها برای تبلیغ کجاها میروند؟
همه چیز درباره طلبه های سفیران هدایت
چرا برخی از طلبه ها امام جماعت مساجد نمیشوند؟
واقعیتی بنام طلبه های غیر ملبس
چه متلک هایی به طلبه ها میگویند؟
حوزه علمیه «در خود»، حوزه علمیه «برای خود»
عمامه طلبه ها نشانه چیست؟ علم، قدرت، تقوا، نان؟
کدام آیت الله ها رساله عملیه دارند؟
گفتگو با آیت الله محمد یزدی(رابطه نظام و روحانیت)
گفتگو با آیت الله حائری شیرازی( طلبه باید کامل الانقطاع باشد)
گفتگو با آیت الله ممدوحی(هیچگاه از طلبگی خود طلبکار نبوده ام)
گفتگو با آیت الله محسن دوزدوزانی
گفتگو با ایت الله یثربی (مقلدین نباید در مباحثات شیعه و سنی وارد شوند)
گفتگو با استاد شیخ حسن میلانی(اساس فلسفه ضدیت با عقل است)
آمار سایت
نظرات
---------
سلام وادب
نمونه سوال وجود نداره که
در محورهای گفته شده سوال میرسن و ممکنه بخشی هم سلیقه ای باشه.
این یعنی چی من قبول میشم یا نه
----------
سلام وادب
فکر میکننم یعنی شما شرایط را دارید و بصورت ذخیره قبول شدید. اگر به هر دلیلی در اون مدرسه قبول نشید ممکنه بتونید به مدارس دیگه در شهرهای دیگه بروید
ودر کل به نظرم عالی بود انشاالله همه گی قبول بشیم و به میهن خودمون خدمت کنیم
انشا الله
بنده هم پنجشنبه ۱۵ مرداد ماه مصاحبه دارم اهواز.
یکم استرس گرفتم ولی توکل به خدا
التماس دعا
ان شا الله که همه قبول بشن
ممنون از این پست.
ان شاا.. همه ی مصاحبه دارها قبول شن.
من 3 مرداد مصاحبه داشتم به دو تا معرف هام هم زنگ زده شده.
چه زمانی معلوم میشود که آیا من قبول شده ام یا نه؟؟
و سوال دوم راجع به حوزه علیمه حضرت خدیجه(تهران)آیا حوزه خوبی هست یا نه؟؟
ممنون از لطفتان و سایت خوبتان
---------
سلام
تاریخش رو نمیدونم حتما روی سایت زدن کی اعلام می کنن
در مورد حوزه که گفتید اطلاع ندارم متاسفانه
امیدوارم موفق باشید
RSS نظرات این ارسال